5 + 1 συμβουλές για μια πετυχημένη σχέση


1. Εμπιστοσύνη

Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν χαρίζεται, λενε. Και ναι, για να εμπιστευτείς κάποιον θέλει κόπο και χρόνο· πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος είναι ο σύντροφός σου. Είναι σημαντικό να μπορείς να εμπιστευτείς στον άλλο ένα μικρό μυστικό σου ή ακόμη και τα εσώψυχά σου. Η ειλικρίνεια, βέβαια, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για να εμπιστευτούμε κάποιον. Θέλουμε δηλαδή να ξέρουμε, πως κι αυτός είναι τόσο ειλικρινής όσο κι εμείς. Τώρα το αν ο ανθρωπος που είναι δίπλα σου είναι έμπιστος, αυτό το ξέρεις μόνο εσύ. Άλλωστε, ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις αν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον είναι... να τον εμπιστευτείς.2. Επικοινωνία

Και όχι με τη λέξη επικοινωνία δεν εννοώ να ανταλάσσετε άπειρα μηνύματα και φωτογραφίες σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά να υπάρχει μια βαθύτερη και πιο ουσιαστική επικοινωνία. Να μοιράζεσαι τους προβληματισμούς σου μαζί του, να νιώθεις το ελεύθερο να πεις τι σε ενοχλεί και τι όχι. Να αισθάνεσαι πως μπορείς να του μιλήσεις για ότι θέλεις ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο χαζό πράγμα του κόσμου.

3. Σεβασμός

Όταν σέβεσαι κάποιον, του δίνεις την καλύτερη βάση για να σε σέβεται κι αυτός. Είναι σημαντικό να κατανοείς τα όρια του άλλου και να αναγνωρίζεις το πόσα μπορεί να σου δώσει. Ο καθένας μας έχει τα δικά του όρια για όλα τα πράγματα στη ζωή- καλώς ή κακώς. Να θυμάσαι πάντα- για δικό σου καλό- πως δεν θα πάρεις ποτέ παραπάνω πράγματα απ’ όσα ο άλλος είναι διατεθειμένος να σου δώσει.

 4. Πράξεις


Όχι μόνο λόγια, αλλά και πράξεις. Εντάξει καλό είναι και το μπλα μπλα, όμως μέχρι πότε; Είναι σημαντικό να δείχνεις αυτά που νιώθεις εκτός από το να τα λές. Μια σχεση δεν μπορεί να μείνει ζωντανή μόνο με ένα “μου λείπεις” ή ένα “σ’ αγαπάω”. Ναι, σίγουρα σε όλους μας αρέσει να το ακούμε, αλλά άλλο να το νιώθουμε κιόλας. Ακόμη, μην υπόσχεσαι ποτέ πράγματα τα οποία δεν μπορείς να κάνεις πράξη.
5. Υποχωρήσεις

Πολλές φορές πρέπει να ρίχνουμε τον εγωισμό μας και να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Ξέρω πως είναι δύσκολο να πεις “ναι, οκ έφταιξα”, όμως δεν μπορεί να φταίει πάντα ο ένας. Ακόμη, μιια μικρή ή και μεγάλη υποχώρηση καμιά φορά δεν κάνει κακό. Και ναι, όντως όταν συμβιβάζεσαι νιώθεις τον εγωισμό σου στο πάτωμα, όμως κάποιες φορές αυτό είναι αναγκαίο.
+1 Αμοιβαιότητα

Εδώ θα μπορούσα άνετα να μιλήσω για αμοιβαία συναισθήματα και για το πόσο όμορφο είναι να αγαπάτε ο ένας εξίσου τον άλλο. Δεν το κάνω όμως γιατί δεν μου έχει τύχει ποτέ. Και εδώ ίσως γίνω λίγο κλίσε λέγοντας πως “πάντα ο ένας θα νιώθει περισσότερα”, όμως αυτό συμβαίνει σχεδόν πάντα. Θα μιλήσω λοιπόν για αμοιβαιότητα πράξεων, συμπεριφορών και για όλα όσα έχω αναφέρει πιο πάνω. Αν λοιπόν προσπαθείς μόνο εσύ για αυτόν, ή μόνο αυτός για σένα, η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη. Ο καθένας θα πρέπει να δίνει όσα μπορεί, όποτε μπορεί, αρκεί ο άλλος να κάνει το αντίστοιχο. Τέλος, προσωπικά, θεωρώ πως μία αμοιβαία σχέση πάρε- δώσε είναι το ιδανικό.

xoxo, Κατερίνα

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top