Η τέλεια σχέση (φαινομενικα)


Υπάρχει πάντα αυτό το τέλειο ζευγάρι. Εκείνο που θα το ζηλεύει όλη η παρέα. Μοιάζουν σαν να βγήκαν από ταινία ή μυθιστόρημα.
Αρχικά, ταιριάζουν εμφανισιακά, έχουν το ίδιο στυλ ή ακούνε την ίδια μουσική. Γελάει πάντα ο ένας με τα αστεία του άλλου- τα οποία δεν τα καταλαβαίνει κανείς άλλος παρά μόνο οι δυο τους. Αυτή ξέρει πάντα τι θα πει αυτός πριν καν το σκεφτεί. Εκείνος ξέρει πάντα τι θα παραγγείλει εκείνη, γιατί την ξέρει καλύτερα από τον εαυτό του- κι αυτή το ίδιο άλλωστε. Ο ένας πάντα θα συμπληρώνει τις ατάκες του άλλου. Γελάνε μαζί, μιλάνε παντού μαζί, σκέφτονται μαζί...  Επίσης, δείχνουν πάντα χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι, λες και η λέξη προβλήματα δεν υπάρχει για αυτούς. Ναι, νομίζω σας έδωσα να καταλάβετε για ποια ζευγάρια μιλάω. Για εκείνους που μόλις τους δεις λες "Γιατί να μην είχα κι εγώ μια τέτοια τέλεια σχέση;". Παρόλ' αυτά για να υπάρξει μια τέλεια σχέση, πρέπει να υπάρξουν και τέλειοι άνθρωποι- πράγμα λίγο δύσκολο. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός· με τις ατέλειες και τα ελαττώματά του. Ψάχνουμε συνεχώς κάποιον που να είναι τέλειος για να φτιάξουμε μια τέλεια σχέση, ενώ οι ίδιο από μόνοι μας είμαστε ατελείς. 
Όμως, ας παραλείψουμε την έννοια του τέλειου. Η εικόνα που βγάζει προς τα έξω αυτό το ζευγάρι είναι κάτι φαινομενικό και επιφανειακό. Πίσω από κάθε πόρτα δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβεται. Δεν ξέρεις πως συμπεριφέρονται όταν είναι μόνοι τους, όταν δεν τους βλέπει κανείς.Το σημαντικό, λοιπόν, δεν είναι το τι βγάζουν προς τα έξω, αλλά η προσωπική τους ζωή. Η εικόνα τους δεν τους κάνει τέλειους, παρά μόνο το μέσα τους. Ακόμη, το τέλειο είναι υποκειμενικό. Όλοι είμαστε άνθρωποι και, ως άνθρωποι, έχουμε αδυναμίες και όρια. Όταν, λοιπόν, αυτό το ζευγάρι χωρίσει, όλοι θα είναι σε φάση "Δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν τόσο ταιριαστοί!"- μέχρι φυσικά να βρεθούν οι επόμενοι. 

Δεν υπάρχουν τέλειες σχέσεις. Χωνέψτε το. Το κάθε ζευγάρι έχει τα προβλήματά του είτε τα εξωτερικεύει, είτε όχι. Υπάρχουν απλά άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τη σχέση τους, για τον άνθρωπό τους, αλλά και για τον εαυτό τους. Απλά κάποιοι τα παρατάνε πιο γρήγορα, απ' ότι κάποιοι άλλοι. 
P.S: Επιδίωξε μία σχέση ξεχωριστή με τη μοναδικότητά της και μην αντιγράψεις μια άλλη, απλά επειδή φαντάζει παραμυθένια. Ο καθένας μας είναι ικανός να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό παραμύθι, χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά σ' αυτά που έχουν οι άλλοι. 

xoxo, Κατερίνα 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top