Φίλοι μετά τον χωρισμό


Υπάρχουν δύο τύποι χωρισμένων:
α) αυτοί που καυχιούνται γιατί έχουν άριστες σχέσεις με όλους τους πρώην τους, και β) αυτοί που είναι κατηγορηματικοί και δεν θέλουν καμία απολύτως σχέση με κανέναν πρώην τους. Θα μπορούσαμε βέβαια να προσθέσουμε και μια ακόμη κατηγορία, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος, γ) τους αδιάφορους, αυτούς δηλαδή που είτε μιλάνε με τον/ την πρώην τους, είτε όχι δεν τους καίγεται καρφάκι.Στατιστικές έχουν δείξει ότι αν μπορείς να είσαι φίλη με κάποιον/ κάποια πρώην σου, τότε είσαι ακόμα ερωτευμένη ή δεν ήσουν ποτέ. Σκληρό, αλλά ισχύει μέχρι έναν βαθμό. Σκέψου τον εαυτό σου σε μία σχέση που ήσουν ερωτευμένη και σε μία που δεν ένιωθες αρκετά- ναι, τώρα αρχίζει να βγάζει νόημα. Βέβαια, δεν θέλω να είμαι απόλυτη, γιατι... έχω δει πολλά.  


Μην αυταπατάσαι όταν κάποιος σε χωρίζει και σου λέει να μείνετε φίλοι. Όλοι το έχουμε πει έστω και μια φορά. Και το συμπέρασμα; Δεν το εννοούμε σχεδόν ποτέ. Απλά θέλουμε να κάνουμε τον άλλον να νιώσει καλύτερα και όταν το πρόσωπο αυτό νιώσει όντως καλύτερα, θα καταλήξει να παίρνει ελπίδες. Από την άλλη, μπορέι να νοιάζεται για σένα και μη θέλει να αποχωριστεί την καθημερινότητά σου. Σε αυτήν την περίπτωση, θέλει όντως να μείνετε φίλοι, όμως εσύ πάλι θα πάρεις ελπίδες. Ακριβώς το ίδιο θα γίνει και αν αλλάξουμε τους ρόλους, δηλαδή αν εσύ τον/ την χωρίσεις και ζητήσεις να μείνετε φίλοι κλπ. Συμπέρασμα; Το πράγμα είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον το πρώτο διάστημα. 


Προσωπικά, πιστεύω πως είναι τοξικό να παραμένεις φίλη με τον/ την πρώην σου, είτε για τον έναν είτε για τον άλλον. Δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να πατήσεις έναν διακόπτη και να συμπεριφέρεσαι φιλικά σε κάποιον ο οποίος κάποτε ήταν... όχι φίλος σου τέλος πάντων. Ακόμα κι αν εσύ είσαι πραγματικά άνετη και θέλεις να κρατήσεις επαφή, μην πιέσεις τον άλλον. Άσε τον χρόνο να περάσει και αν όντως η φιλία αυτή αξίζει θα ξεπεράσετε ο ένας τον άλλον και θα επικεντρωθείτε σ' αυτό.  xoxo, Κατερίνα

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top