Τα αντίθετα έλκονταιΑκούμε συνεχώς αυτήν την κλισέ, αν θέλετε, φράση πως τα αντίθετα έλκονται. Δεν μπορούμε όμως να γενικεύουμε τα πράγματα και τους ανθρώπους, άρα δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε σε όλους αυτή τη φράση. Νομίζω πως τα αντίθετα όντως έλκονται περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το βαθμό διαφορετικότητάς τους.

If I Stay, 2014
Πάρτε για παράδειγμα δύο ανθρώπους που ακούν τελείως διαφορετική μουσική ή έχουν τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Κανονικά αυτό δεν θα αποτελούσε εμπόδιο, αφού ο καθένας σε μία σχέση δικαιούται τον προσωπικό του χώρο και χρόνο για να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν. Ναι, δεν αντιλέγω· η σχέση αυτή μπορεί να πετύχει, αρκεί αυτές οι διαφορές (μικρές ή μεγάλες) να μην επηρεάζουν τα δύο άτομα σε βάθος. Έτσι, θα γίνουν πραγματικά διαφορετικοί, σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα. Θα υπάρχουν συνεχώς διαφωνίες και συγκρούσεις, αφού οι απόψεις θα διίστανται (σχεδόν) σε όλα τα θέματα. Πρέπει, λοιπόν, ο καθένας να αναρωτηθεί "μπορώ να συνυπάρξω με έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι όχι μόνο διαφορετικός από μένα, αλλά έχει ενδεχομένως και μια άκρως διαφορετική ιδεολογία και κοσμοθεωρία;"


Τέλος, κάθε τι διαφορετικό από μας πάντοτε μας τραβάει το ενδιαφέρον. Είναι ένα ακόμη μυστήριο που δεν έχουμε παρά να το ανακαλύψουμε. Οι σχέσεις αυτές, ξέρω, είναι εκείνες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη μας. Σχεδόν πάντα, όμως, ευχόμαστε να είχαν κρατήσει λίγο παραπάνω. Αυτό συμβαίνει, γιατί οι συγκεκριμένες σχέσεις είναι σαν τα πυροτεχνήματα: εκρήγνυνται δημιουργώντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, έχουν όμως την τάση να χάνονται γρήγορα.


xoxo, Κατερίνα 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top