Φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού 2016


Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2016, στη Μονή Λαζαριστών έγινε το πρώτο φεστιβάλ γεύσης και πολιτισμού, που τίμησε το γαστρονομικό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης. Διαβάζοντας, λοιπόν τυχαία για την εκδήλωση αποφάσισα να την επισκεφτώ και η απόφασή μου αποδείχτηκε πολύ σωστή και ευχάριστη! Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ και μαζί σας τον πρώτο μου επίσημο γαστρονομικό ''περίπατο''.


Η είσοδος ήταν 3 ευρώ και μέρος των εσόδων θα δίνονταν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Η ΛΑΜΨΗ», ένας λόγος παραπάνω για να πάω. Με την είσοδο εξασφάλιζες 5 μάρκες, με τις οποίες έπαιρνες  το πιατάκι με τα πλαστικά μαχαιροπίρουνα και το πλαστικό ποτηράκι καθώς και τις λιχουδιές.

 Προσωπικά βρήκα τις μάρκες τόσες όσες έπρεπε για να γευθείς αρκετά εδέσματα και να πιεις ένα κρασί ή μια μπύρα. Άλλωστε σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν πας για να φας σαν να μην υπάρχει αύριο.


Πέραν όμως από τις δοκιμές, υπήρχαν και πάγκοι όπου με ένα χρηματικό ποσό μπορούσες να αγοράσεις είτε κάτι σε φαγώσιμο, είτε κάτι σε αναμνηστικό, είτε κάποιο προϊόν των εταιριών που  ήταν εκεί. Επίσης, με χρηματικό αντίτιμο ήταν και τα ποτά στο bar-λεωφορείο (ναι γίνεται να είναι έτσι χιχι).Τέλος, να αναφέρω ότι την μέρα που πήγα εγώ, είχε και έναν σύλλογο που χόρευε κρητικούς χορούς ενώ στις 15/9 είχε δραστηριότητες για παιδιά. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και ελπίζω να σας έδωσα μια μικρή γεύση!

Δείτε τις φωτογραφίες:


Το πλαστικό ποτηράκι και τα μαχαιροπίρουνα με το πιατάκι.


Τσάι με βάση τον κρόκο Κοζάνης.


Αρωματικά αλάτια.


Μέλι λεβάντας.Λιχουδιές από extravaganza.


Μακαρόνια με πέστο και μαύρο ψωμί.


Και το Ayhan με κεμπαπ κοτόπουλο αλλά και αρνί.


Γραβιέρα, προσούτο, μανούρι και κασέρι από τον ''Κρητικό''.


Και τα ζαχαροπλαστεία '' Κωνσταντινίδης''.

xxx
ΒιβήCONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top