Blogmas: Christmas Food...On



Δεκέμβριος= Χριστούγεννα= Πρωτοχρονιά= Φαγητό= Ωχ πάλι πολύ φάγαμε!
Έφτασε λοιπόν ο μήνας Δεκέμβριος και όλα έχουν πάρει μια σειρά. Τα δέντρα μας στολισμένα,τα φωτάκια έχουν στολίσει ήδη το μπαλκόνι του σπιτιού μας και τα...μελομακάρονα με τους κουραμπιέδες(και όχι μόνο) βρίσκονται στο τραπέζι μας! 


Μα όσο και να θέλουμε να αποφύγουμε τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά η μαμά μας και οι φούρνοι είναι εκεί κάθε χρόνο για να μας τα θυμίζουν. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες,δίπλες, μπισκότα και όλα αυτά σε τόσους πολλούς συνδυασμούς γεύσεων. Ωωω έλα τώρα! Γιατί μας το κάνετε αυτό;
Και δεν σταματάει εκεί το μαρτύριο. Σειρά έχουν και οι βασιλόπιτες. Αυτά τα κλασσικά τσουρέκια τα οποία έχουν μια διαφορετική γεύση τα Χριστούγεννα. 
  

Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά και με τις αλμυρές αμαρτίες. Το κλασσικό ελληνικό Χριστουγεννιάτικο τραπέζι περιέχει τους λαχανοντολμάδες της γιαγιάς, την γαλοπούλα της μαμάς και μια πληθώρα από συνοδευτικά και σαλάτες.



     Τώρα εκτός από την Ελλάδα την παράδοση της γεμιστής γαλοπούλας ακολουθεί και η Αγγλία με το πιο γνωστό Χριστουγεννιάτικο πιάτο να είναι η γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα συνοδευόμενη από ψητές πατάτες, κάστανα , καρότα και πολλές άλλες λιχουδιές. 
Αντίθετα στην Γερμανία προτιμούν την γεμιστή χήνα με δαμάσκηνα συνοδευόμενη επίσης από πατάτες και διάφορα συνοδευτικά.  
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το κρασί. Εννοείται πως σ'όλα αυτά πρωταγωνιστεί το  κόκκινο άφθονο κρασί. Κρασί να ρέει παιδιά και καλές γιορτές! 



Hugs ans kisses Dora!













CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top