3+1 κοσμήματα της νυχτερινής Θεσσαλονίκης

~Του Μιχαήλ Παπαβασιλείου


Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια διακρίνεται ακόμη περισσότερο στην νυχτερινή ζωή με καινούργια μαγαζιά ν’ ανοίγουν και να δίνουν έναν άλλο αέρα στα νυχτοπερπατήματα των Θεσσαλονικιών, αλλά και των ανθρώπων που θέλουν να ζήσουν έστω και για λίγες ώρες την νυχτερινή ζωή αυτής της πανέμορφης, αλλά και πικάντικης πόλης.
Αυτή η χρονιά όμως είναι διαφορετική απ’ όλες τις άλλες. Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν πως η πόλη θέλει κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που να μην έχει υπάρξει ξανά, να είναι ανατρεπτικό και συγχρόνως ζουμερό ( όπως ένα cocktail Margarita ας πούμε). Οπότε το ΄΄Fine Drinking & Fun΄΄ έκανε την εμφάνισή του δίνοντας καινούργια πράγματα και εμπειρίες στους ανθρώπους της Θεσσαλονίκης, που αν το πάρουμε ιστορικά ήταν και οι πρώτοι που έφεραν το bartending στην Ελλάδα, ασχέτως αν η Αθήνα περνάει τη δική της ακμή σε αυτό το επάγγελμα.


Γορίλας (Άνω Λαδάδικα,Βεροίας 3
)

Τι σας έρχεται στον νου όταν ακούτε αυτό το όνομα; Μάλλον κάτι δυνατό, ανατρεπτικό και σαφώς άγριο. Ο «Γορίλας», λοιπόν είναι το νέο Bar της Θεσσαλονίκης από τους δημιουργούς της The Bar Testament και το αγαπημένο και ευρέως γνωστό σε πολλούς fun των cocktails, Pig nose, το ροζ βανάκι που έβαλε όλος ο κόσμος στις καρδιές του. Βρίσκεται στα Άνω Λαδάδικα, πιο συγκεκριμένα Βέροιας 3, όπου θυμίζει και ερμηνεύει έναν industrial, minimal και handcrafted χώρο, με επιλεγμένες funky και jazz μουσικές που σε ταξιδεύουν σ’ ένα χώρο γαλήνιο, αλλά ταυτόχρονα να μοιάζει με ζούγκλα. Για τα cocktails δεν υπάρχουν λέξεις, η αλληλουχία των γεύσεων σε συνδυασμό με τα εξωτικά και πρώτης ύλης υλικά δίνουν μία απίστευτη αίσθηση στον ουρανίσκο. Πάντως, αν θέλετε να πάτε κάπου με την παρέα σας χωρίς να κουραστείτε από το ασταμάτητο clubbing, ο γορίλας είναι η λύσης σας.

Mandon club-restaurant ( Ερμού 21 & Βενιζέλου)


Στο ιστορικό Μέγαρο Μάλαχ που χτίστηκε το 1924, φέτος άνοιξε και μας περιμένει το «Mandon club-restaurant». Βρίσκεται μεταξύ των οδών Ερμού και Βενιζέλου στον 5ο και 6ο όροφο όπου βρίσκονται το Club και το Restaurant/ Espresso Wine bar αντίστοιχα. Το Μandon Club φιλοξενεί τους καλύτερους Έλληνες djs παίζοντας γνωστές ελληνικές επιτυχίες με τις πύλες του ν’ ανοίγουν την Πέμπτη και να κλείνουν την Κυριακή. Ο κόσμος καλλωπισμένος, οι αιθέριες υπάρξεις πολλές και τα ποτά πεντακάθαρα χωρίς υποψία ή ίχνος «μπόμπας». Οι περισσότεροι ξεκινούν πρώτα με ένα πολυταξιδεμένο γεύμα και μετά πηγαίνουν προς το club. Η κουζίνα του ιδιαίτερη, με άριστης ποιότητας προϊόντα με αφετηρία την Ελλάδα, περνώντας στην Ευρώπη και φτάνοντας μέχρι την μακρινή Νέα Υόρκη. Οι γεύσεις του πρωτόγνωρες, όπως και η Wine List με επιλεγμένα κρασιά από τους καλύτερους οινοπαραγωγούς στην Ελλάδα και όχι μόνο. Εφόσον δε θελήσετε κάτι από τα δύο μπορείτε να πάρετε την παρέα σας και να έρθετε στον χώρο του Mandon για να πιείτε τον καφέ σας και ν’ απολαύσετε την πανέμορφη θέα.

The Bar LAB SKG (Νικολάου Πλαστήρα&Μυστακίδου 2, Καλαμαριά)


H Καλαμαριά τα τελευταία χρόνια δεν έχει επιδείξει κάτι σπουδαίο στον τομέα του ΄΄Fine Drinking & Fun ΄΄. Αυτή η χρονιά όπως φαίνεται, είναι μία περίοδος καινοτομίας και εξέλιξης των περιοχών της Θεσσαλονίκης. Στην περιοχή ονόματι Κατιρλί, οδός Νικολάου Πλαστήρα & Μυστακίδου 2 ήρθε κοντά μας το «The Bar LAB SKG». Ένα μπαρ «εργαστήριο», όπως λένε και οι ιδιοκτήτες του, με επιλεγμένα καβουρδίσματα καφέ και μια λίστα με fancy cocktails με αποστάγματα που θα σας ταξιδέψουν σε όλον το κόσμο. Η καλύτερη συνοδεία με ένα κρασί ή cocktail της επιλογής σας είναι οι προτάσεις finger food που δένουν και τιθασεύουν αρμονικά τις εκλεπτυσμένες αλκοολικές φαντασίες των bartender του LAB. Αποκορύφωμα το Bloody Mary ή για εμάς τους Έλληνες Bloody Marika αν βάλουμε και λίγο ουζάκι μέσα.

Vogatsikou 3 (Βογατσικου 3)


Για το τέλος κρατήθηκε κάτι παλιό, ένας αυτοκράτωρ της έννοιας cocktail bar. Στην ευρύτερη περιοχή της Βογατσικού 3, στο κέντρο της πόλης θα βρείτε και το συνονόματο μαγαζί «Vogatsikou 3» που θα σας αφήσει έκπληκτους με τα αποστάγματα, την αισθητική και την επαγγελματικότητα που υπάρχει σε αυτό τον παράδεισο. Oι bartenders-mixologists, όλοι βραβευμένοι με σπουδαίες διακρίσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Εκατοντάδες αποστάγματα που δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους από πού προέρχονται, παρασκευάζονται ή πόσο σπάνια και δύσκολα μπορούν να βρεθούν. Σ’ εκείνο το μέρος ανοίγεις εκτός από τον ουρανίσκο σου φυσικά και τους ορίζοντες σου, βλέποντας και μαθαίνοντας ίσως από τους «τεχνίτες» του μπαρ, τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα άλλων εθνών και φυλών. Οι μουσικές που ακούγονται στο Vogatsikou 3 σου δίνουν την αίσθηση αλλά και την ανυπομονησία να θέλεις να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο. Όπως το φοβερό Tai-Mai (Mai-tai) που με ένα μείγμα δικών τους blend από ρούμι και υλικά που μόνο αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν, μας δίνουν την εμπειρία που πάντα ψάχναμε.

Τα συγκεκριμένα Bar έχουν ανεβάσει κατακόρυφα με τις επιδόσεις τους τη Θεσσαλονίκη. Το καθένα με διαφορετικά στιλ και προσανατολισμούς, έχοντας όμως την ίδια φιλοσοφία δίνουν στον πελάτη κάτι πρωτοποριακό και διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα.*Το άρθρο αποτελεί προσωπική άποψη του συντάκτη! Τα καταστήματα δεν φέρουν καμία ευθύνη. 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top