Από την οπτική γωνία ενός παιδιού-άντρα

~Του Μιχαήλ Παπαβασιλείου~


Οι εποχές έχουν αλλάξει. Από εκεί που έβλεπες ανθρώπους-ζευγάρια να είναι μαζί και να νιώθουν την βόλτα τους σαν την τελευταία στιγμή που θα περάσουν ‘’ποιοτικό χρόνο’’ (όπως το λέω εγώ), τους παρατηρείς και νιώθεις πως υπάρχει μία απελπισία, απογοήτευση, ένας συνεχής εκνευρισμός. Το μόνο που τους κρατάει ενωμένους είναι αυτό το Θείο συναίσθημα που λέγεται έρωτας.
Δεν είναι κακό να ερωτευτείς ή ν’ αγαπήσεις ή ακόμα και να εμπιστευτείς. Κακό είναι να μη τα νιώθεις όλα αυτά και να κοροϊδεύεις τον άνθρωπο που είναι μαζί σου. Εκείνον που θα είναι κοντά σου σε όλες τις δύσκολες στιγμές, αλλά και στις όμορφες. Όσο καιρός και να περάσει, μία μέρα, μία εβδομάδα, ένας μήνας, εάν ο άλλος νοιάζεται πραγματικά θα είναι κοντά σου, έστω και στην συνείδησή σου.
Καταλαβαίνω ότι ένας εικοσάχρονος δεν έχει και την μεγαλύτερη-δυνατή εμπειρία για να εκφράσει τόσο εύκολα τη γνώμη του ή να μοιραστεί κάποιες εμπειρίες του. Όμως είναι η πλευρά ενός ανθρώπου, με την οπτική γωνία ενός παιδιού-άντρα που αλλάζει σιγά σιγά και γνωρίζει ακόμη καλύτερα την γυναικεία πλευρά, αλλά και μερικά πράγματα που δίνουν νόημα στη ζωή μας.Το να περπατήσεις με την κοπέλα που βγαίνεις και επιθυμείς είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα καλό, παθιασμένο και δυνατό σεξ (ας πούμε τώρα). Είναι σαν το τζιν ένα πράγμα, που χωρίς το τόνικ είναι ένα απλό απόσταγμα, χωρίς τον επιπλέον χαρακτήρα που θέλει. Χωρίς το άτομο που το συμπληρώνει και πάνω απ’ όλα που το κάνει να νιώθει άνετα και παράλληλα ιδιαίτερο δίπλα του. Να βγάζει τα αληθινά συναισθήματα που τρέφει και όχι να προσπαθήσει να τα κρατήσει μέσα του, επειδή φοβάται να εμπιστευτεί. Το τόνικ είναι ο καλύτερος φίλος του τζιν, οπότε υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ αυτών των δύο. Το ίδιο χρειάζεται να υπάρχει και από δύο ανθρώπους που νιώθουν πράγματα, αλλά φοβούνται να τα δείξουν.
Ο συναισθηματικός κόσμος του καθενός είναι διαφορετικός, λόγω του ότι δε γνωρίζεις τί έχει περάσει ο καθένας. Όταν όμως αυτός ανοίγεται να θυμάστε ότι σημαίνει πως έχει αρχίσει και δένεται, εμπιστεύεται και πάνω απ’ όλα υπάρχει μεγάλη οικειότητα μεταξύ σας. Κι αυτό δε θα χαλάσει με μία ή δύο κακές στιγμές που έτυχαν στο πέρασμα του χρόνου. Μόνο πιο δυνατοί θα βγείτε απ’ όλο αυτό.

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top