Μετανιώνοντας τις επιλογές μας...
Θα ήθελα, αρχικά, να μοιραστώ το γεγονός ότι μόλις αναγνώρισα μία τεράστια ανοησία μου. Συνειδητοποιώ, λοιπόν, πως αν είχα κάνει κάτι διαφορετικό, τώρα η ζωή μου ίσως να ήταν καλύτερη. Αυτό είναι που με οδήγησε στο συγκεκριμένο θέμα.
Καθημερινά, αναλογιζόμαστε διάφορα πράγματα αρχίζοντας με τη φράση: "τι θα είχε γίνει αν". Μπορεί αν είχα κάνει εκείνο, τώρα να μη συνέβαινε το τάδε κλπ. 

Αναλωνόμαστε, λοιπόν, μέσα σε σκέψεις που "απώτερο σκοπό" έχουν να μας κάνουν να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Τελευταία φορά, όμως, που κοίταξα κανείς δεν είχε αποκτήσει αυτήν την ιδιότητα, με αποτέλεσμα όλες αυτές οι σκέψεις να είναι ανούσιες. 
Τέλος. Ό,τι έγινε, έγινε. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό. Αν θα προτιμούσαμε να είχε γίνει αλλιώς; Ε και; 

Θέλω να πω πως δεν υπάρχει λάθος και σωστή απόφαση. Τα πάντα κρίνονται από την τελευταία στιγμή. Δεν πας να τα σκέφτεσαι και να τα παρασκέφτεσαι για χρόνια ολόκληρα, η τελευταία στιγμή θα κάνει πάντα τη διαφορά. 
Όταν επιλέγεις κάτι, το επιλέγεις γιατί εκείνη τη στιγμή το ήθελες, άσχετα αν μετά από μία μέρα, έναν μήνα, έναν χρόνο αλλάξεις και το μετανιώσεις.
Είναι σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας πως από καθετί μπορούμε να αποκομίσουμε κάτι. Έτσι, από μία σωστή απόφαση δεν θα μπορούσες να κερδίσεις  κάτι που θα αποκτούσες μέσα από μία λάθος (ισχύει πάντα και το αντίστροφο).
Φτάνει, λοιπόν, με τις μετάνοιες κι ας νιώσουμε περήφανοι για τις επιλογές μας, καθώς και για όλα εκείνα τα συναισθήματα που μας ώθησαν σ' αυτές· φόβος, αδυναμία, αγάπη, θυμός, αμηχανία, άγχος, οίκτος και μπορώ να συνεχίσω μέχρι αύριο .
Σίγουρα, πολλές φορές θα προτιμούσα κι εγώ όπως και όλοι μας να μην είχαν γίνει έτσι τα πράγματα, όμως η απάντησή μου είναι για ακόμη μια φορά "deal with it". 

Στο τέλος της ημέρας, λοιπόν, αντί να σκέφτεσαι τι θα είχε γίνει αν..., σκέψου τι θα γίνει τώρα. Τι κέρδισες μέσα από αυτές τις λάθος επιλογές σου· έναν καινούργιο φίλο ή μια νέα αρχή, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή τον τερματισμό μιας σχέσης. Μπορεί ακόμα και να κατόρθωσες να τρυπώσεις στο μυαλό ενός ανθρώπου λιγάκι παραπάνω. Ποτέ δεν ξέρεις.


Κλείνοντας, θα ήθελα να υπενθυμίσω τη σημασία του να είσαι ο εαυτός σου και να νιώθεις περήφανος για την κάθε σου απόφαση. 
xoxo, Κατερίνα 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top