Σ' αγαπάω γιατί...Υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι για να αγαπήσεις έναν άνθρωπο. Ίσως και περισσότεροι. Το συναίσθημα της αγάπης· κάτι μοναδικό, υποκειμενικό, άκρως προσωπικό.
Σ' αγαπάω γιατί... 
Με κάνεις καλύτερο άνθρωπο.
Όταν ο άνθρωπός σου (φίλος, συγγενής, σύντροφος κτλ) σε κάνει να νιώθεις καλά (με τον εαυτό σου, με τους γύρω, με το σύμπαν) είναι υγιές πως θα θελήσεις να νιώσεις ακόμα καλύτερα.

Ο άνθρωπός μου, λοιπόν, θα ήθελα να αναγνωρίζει την αξία μου ως ανθρώπινο ον και να μου την υπενθυμίζει μέρα με τη μέρα. Είτε γιατί θα μου κάνει ένα κομπλιμέντο, όταν επί μιάμιση ώρα προσπαθώ να φτιάξω τα μαλλιά μου κολλημένη στον καθρέφτη, είτε γιατί θα μου πει "μου αρέσει ο τρόπος που μιλάς και που σκέφτεσαι" ή "είμαι περήφανος / η για σένα". Είτε γιατί, απλά, στο τέλος της ημέρας θα μου κάνει μια πνιγηρή αγκαλιά!

Θέλω να πω πως υπάρχουν υπεραρκετοί τρόποι για να δείξεις στον άλλον ότι τον αγαπάς, τον σέβεσαι, τον εκτιμάς, τον θαυμάζεις.
Όταν, λοιπόν, ένας άνθρωπος νιώσει ότι λαμβάνει όλα αυτά τα θετικά vibes, θα θελήσει να ανταποδώσει. Έτσι, αγαπάμε λίγο περισσότερο εκείνους που μας κάνουν να αναθεωρήσουμε τις όχι και τόσο ελκυστικές πτυχές του εαυτού μας.
Δεν μιλάω, φυσικά, για τη ριζική αλλαγή ενός ανθρώπου για χάρη κάποιου άλλου (παρόλο που το θεωρώ ένα από τα πιο όμορφα συναισθήματα· το να θέλεις, δηλαδή, να αλλάξεις προς το καλύτερο, γιατί εκείνος ο κάποιος σε κινητοποίησε).

Μιλάω, λοιπόν, για την αναγνώριση των ψεγαδιών του χαρακτήρα μας και για τη σταδιακή επανόρθωση τους.
Βέβαια, όποιος αγαπάει πραγματικά κάποιον το κάνει και για τα πολύτιμα ελαττώματά του, Σκέψου, όμως τη σημασία του να αναθεωρήσει κανείς τον εαυτό του επειδή απλά τον αγαπάς. 
Δείξτε και πείτε, λοιπόν, αμέσως τώρα στους ανθρώπους της ζωής σας πόσο τους αγαπάτε. Γιατί να αναβάλλεις για αύριο, άλλωστε, τα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα;


xoxo, Κατερίνα 

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top