Το Gin και η Δράμα συναντιούνται…σε Premium έκδοση!


Το Gin (αλκοολούχο ποτό, για τους μη αλκοολικούς) έχει κατακλύσει για τα καλά την παγκόσμια αγορά, με αποτέλεσμα να βγαίνουν πολλές καινούργιες ετικέτες κάθε χρόνο. Θα ήθελα πάρα πολύ να εμβαθύνω σε αυτό το κομμάτι ( σαν πιστός ακόλουθος του τζιν) όμως παρακάτω θα διαβάσετε μία συνέντευξη η οποία θα σας κάνει να εκπλαγείτε θετικά!
Πιο συγκεκριμένα η «Χαρίσκος Αποστάγματα» όπου έχει την έδρα της στη Βόρεια Ελλάδα, στην κοιλάδα του Ξηροποτάμου του νομού Δράμας, αποστάζει το περίφημο Dry River Gin. Μία περιοχή φημισμένη για την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τις κρυστάλλινες πηγές της, δωρίζει τον αυτοφυή άγριο Άρκευθο( βασικό συστατικό του τζιν) που αποτελούσε από την αρχαιότητα ένα φυτό με μακρά παράδοση για τα πολλαπλά οφέλη του. Το αποτέλεσμα αυτής της πανδαισίας είναι ένα λεπτό, βελούδινο και εξαίσιο Gin που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
Με συγχωρείτε εάν μακρυγορώ όμως όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι το ψήσιμο για να σας κάνω κι εσάς λάτρεις αυτού του Θεϊκού Gin! ( και όχι αλκοολικούς όπως θα νομίζουν κάποιοι). Πάμε όμως στην συνέντευξη που τόσο περιμένατε, εκεί μας μίλησε ο Δημήτρης Χαρίσκος, ιδιοκτήτης της ποτοποιίας:

1) Πως ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία ενός τζιν στην Ελλάδα;


Μετά από πολύχρονη ενασχόληση στη παραγωγή αποσταγμάτων αμπελοοινικής προέλευσης η αναζήτηση νέων αποσταγμάτων ήταν φυσική εξέλιξη. Η επανάσταση στο χώρο του gin κυρίως στην Ιβηρική χερσόνησο με την εμφάνιση του μεσογειακού τύπου gin μας συνεπήρε και η σπίθα έγινε φωτιά!
2) Πόσο δύσκολο ήταν να υλοποιήσετε το συγκεκριμένο στόχο σας;


Η εμπειρία στην απόσταξη και ο κατάλληλος εξοπλισμός υπήρχαν. Διαπιστώσαμε ότι το σύνολο των βοτάνων και μάλιστα σε πολύ καλή ποιότητα είναι αυτοφυή στα βουνά της περιοχής μας. Μ’ αυτές τις προϋποθέσεις ξεκίνησαν οι δοκιμές που τελικά οδήγησαν σε μια κορυφαία γευστική και συναισθηματική εμπειρία.
3) Υπάρχει υποστήριξη από την ελληνική αγορά;


Η αντιμετώπιση στην αρχή ήταν επιφυλακτική-καχύποπτη, σύντομα όμως βρέθηκαν οι άνθρωποι που αναγνώρισαν το τι πραγματικά συμβαίνει και συνείσφεραν στην ιδέα ότι το GIN είναι ένα απόσταγμα που παράγεται παγκόσμια και η Ελλάδα δεν θα μείνει απέξω.
Υπάρχει ανάγκη όμως για περεταίρω γνωριμία με την αγορά έτσι ώστε να το αγκαλιάσει και όχι απλά να το υποστηρίξει, αλλά να το καθιερώσει.
4) Το τοποθετήσατε ως Premium ποτό, ποια η διαφορά του Dry River Gin από τα άλλα της ίδιας κατηγορίας;


Η κατηγορία Premium στο gin προσδιορίζεται, ως προϊόντα που προέρχονται από απόσταξη εξαιρετικών βοτάνων και παράγονται σε μικρές παρτίδες διασφαλίζοντας μια απαράμιλλη φρεσκάδα στο μπουκέτο από το πάντρεμα των συστατικών τους. Κάνοντας αυτό το πράγμα ,κάθε παραγωγός διαφοροποιείται αυτόματα-από τα βότανα, τον εξοπλισμό, τον τρόπο απόσταξης αλλά κυρίως από τον άνθρωπο και τον τόπο του.
Το Dry River είναι το Gin από Δραμινά βότανα, αποσταγμένα από τον Δημήτρη σε μία υπέροχη χώρα!
5) Αν προτείνατε 3 διαφορετικούς τρόπους σερβιρίσματος ποιοι θα ήταν αυτοί για να το απογειώσουν ως απόσταγμα;


I. 50 ml Dry River Gin


Ξύσμα Γκρέιπφρουτ


ΠάγοςII. Gin & Tonic


50 ml Dry River Gin


200 ml Fever-Τree ή Aegean Τonic


Μία λεπτοκομμένη λωρίδα αγγούριTip: Προσθέτουμε το Gin –κρύο κατά προτίμηση, σε όσο το δυνατό κρύο ποτήρι. Προσθέτουμε αργά τον πάγο και περιχύνουμε το τόνικ πάνω από την κάτω πλευρά ενός κουταλιού, έτσι ώστε να μην σπάσουν οι φυσαλίδες του.

III. Dry Martini
60 ml Dry River Gin
Otto’s Vermouth ανάλογα με τις γευστικές προτιμήσεις μας (15-20 ml κατά προτίμηση)
Φλούδα λεμονιού
Tip: Προσθέτουμε πάγο στο Mixing Glass (ή ένα μεγάλο ποτήρι εάν έχετε), στην συνέχεια το Gin και μετά το Vermouth. Παίρνουμε ένα bar spoon (μακρύ κουτάλι) και αναδεύουμε μέχρι να καταλάβουμε πως τα συστατικά μας έχουν παγώσει. Τέλος, σουρώνουμε σ’ ένα παγωμένο ποτήρι Martini και γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού.6) Στην πορεία θ’ αλλάζατε κάτι στην απόσταξη ή στα συστατικά του;Στόχος μας όσον αφορά τα συστατικά είναι να πιστοποιήσουμε ότι η προέλευση τους είναι ελληνική και μαζεμένα στο χέρι από αυτοφυή φυτά. Η δημιουργία παρακαταθήκης βοτάνων και εφαρμογή ποιοτικού ελέγχου θα μας διασφαλίσει την απαραίτητη σταθερότητα των πρώτων υλών.

7) Τέλος, ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια σαν «Χαρίσκος Αποστάγματα»;Η εταιρεία υπάρχει χάρη στην επιδότηση που λάβαμε από το ελληνικό κράτος-δηλαδή φόροι Ελλήνων πολιτών. Αισθανόμαστε υπόχρεοι να ανταποδώσουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία θέσεων εργασίας, σύμπραξη με Έλληνες παραγωγούς στην προμήθεια πρώτων υλών ,εκπαίδευση νέων στη αποσταγματοποιεία και γενικά στην ανάπτυξη της χώρας προσφέροντας στην αγορά ελληνικές προτάσεις σε εισαγόμενα προϊόντα αλλά και εξαγωγές.
CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Back
to top